Menu Close

Sketchvideo’s

Sketchvideo’s

In een korte getekende video, tussen de ca. 2 en 5 minuten, teken ik de essentie van uw boodschap. Deze worden ook wel sketchvideo’s of videoscribes genoemd. De combinatie van een versnelde weergave van het tekenen zelf, onderliggende muziek en de gesproken tekst geeft een duidelijk en leuk beeld van het verhaal wat verteld moet worden.

Waarvoor worden deze sketchvideo’s gebruikt?

Vooral bij complexe boodschappen, kan een sketchvideo een enorme bijdrage leveren aan het begrijpelijk maken van moeilijke materie, door de versimpelde weergave en door eventuele toevoeging van een vleugje humor.

Wie gebruiken deze sketchvideo’s? Tegenwoordig komen we deze soort van visuele uitleg steeds vaker tegen in het onderwijs, online media, overheidsdiensten en commerciële instellingen. Het voordeel is dat de boodschap kort en krachtig is, weinig tijd kost en door de versimpeling sneller blijft hangen in de herinnering. Door uw boodschap op deze speelse en simpele manier uit te dragen heeft u een uniek product in handen wat speciaal voor u is gemaakt.

Hoe gaat dit in zijn werk? In een (al dan niet virtuele) bijeenkomst met de opdrachtgever pluizen we samen het verhaal uit dat verteld moet worden en pellen het af tot een laagdrempelige en simpele versie. Is uw organisatie bedreven in het gebruik van jargon wat voor veel mensen onbegrijpelijk is?  Samen pellen we uw verhaal schil voor schil of tot we bij de kern van de boodschap komen, die zo simpel mogelijk toch helder en duidelijk verteld kan worden.  Bij dit verhaal ga ik een zogenaamd storyboard schrijven, waarbij de eerste schetsen worden gemaakt. Dit wordt aan u voorgelegd en wanneer overeenstemming is bereikt, worden de definitieve beelden getekend. In de Sketchvideo wordt er in een versnelde weergave het tekenen van alle beelden afgespeeld, waarbij er een achtergrond muziek én gesproken tekst te horen is.