Menu Close

Praatplaten

Praatplaten

Een praatplaat is een visuele vertelling van jouw boodschap. Hij werkt ondersteunend aan jouw verhaal en samen vormen zij een krachtige boodschap die mensen zich herinneren. Het plaatje kan niet zonder jouw praatje. Door beeld te geven aan jouw boodschap wordt de samenhang in jouw verhaal duidelijk; je ziet ineens het grotere geheel.

In plaats van het gebruik van bijv. een PowerPoint presentatie of een Prezi, kun je een onderscheidende presentatie geven door een praatplaat te gebruiken die speciaal voor jouw boodschap is gemaakt.

Hoe werkt dat? Samen met de opdrachtgever gaan we (al dan niet virtueel) om tafel zitten om het verhaal helder te krijgen. Daarvan wordt een praatplaat gemaakt op een gewenst formaat, waarin de samenhang en de kern van de boodschap wordt gepresenteerd. Tijdens de presentatie gebruikt de spreker deze als kapstok voor zijn of haar verhaal.

Andere mogelijkheden kunnen ook zijn om stukken tekst uit draaiboeken, of notities e.d. in beeld te brengen door hier overzichtelijke en aansprekende tekeningen van te maken. Deze kunnen als oplegnotitie van een voorstel, als visuele samenvatting of als bijlage in een rapport gevoegd worden.