Menu Close

Wie ben ik?

Wie is Lianne Steinfort?

Ik ben Lianne Steinfort en was in het gezin het jongste lid. Als jongste was het vroeger soms best lastig om boven de verbaal goed gebekte andere gezinsleden uit te komen tijdens het avondeten. Daarom had ik altijd pen en papier binnen handbereik liggen en schetste ik de situatie in no time op papier. Het stilletjes neerleggen van deze simplistische tekeningen met verborgen grappen en accenten zorgen voor hilariteit aan de eettafel!

Met een paar pennenstreken aangeven waar het écht omging, ging mij van nature goed af en daarom vroeg ik mijzelf in 2018 af, waarom ik daar niet gewoon mee verder ging, en teken wat ik bedoel!

Ik woon in Valthe op onze mini-ranch samen met mijn man Barry, onze drie paarden en hond. Samen vinden wij het belangrijk om ons leven vorm te geven op een wijze die dicht bij ons staat, en dat betekent voor ons “doen wat je écht leuk vindt”. Naast tekenen, is dat voor mij heel duidelijk genoeg tijd te kunnen doorbrengen met alle inwoners van onze Mini-ranch en samen met Barry genieten en werken met onze paarden.

Lianne Steinfort in aktie!
Foto by: Suzanne Arling

Ik ben sinds 2017 begonnen met dit tekenwerk.  En zo is Ekster Visualisatie uiteindelijk uit het ei gekropen! Maar waarom de naam EKSTER visualisatie? Dat leidt ons weer terug naar mijn vroege jeugdjaren, in de zandbak. Regelmatig kwam er een brutale ekster bij mij in de zandbak om samen met mij de zelfgebakken zandtaartjes te verorberen. Ik was helemaal in beslag genomen door deze prachtige vogel, die perfécte tekening en dan die brutaliteit! En nog speels ook!  Nóg leuker werd het toen we over en weer de tot zand verworden taartjes naar elkaar gooiden! Sindsdien was de ekster mijn favoriete vogel, hoewel ik nog nooit iemand anders heb ontmoet die de brutaliteit en de kunstige zwartwit tekening van deze mooie vogel wist te waarderen, ondanks het feit dat lieve zangvogeltjes het moesten ontgelden met een ekster in de tuin…. En daarom, bij wijze van ode aan mijn jeugdvriendje, Ekster Visualisatie!

Omdat ik veel waarde hecht aan het gebruik maken van lokale goederen en diensten vanuit duurzaamheidsperspectief, ben ik het liefst werkzaam in de omgeving. Ekster Visualisatie is gevestigd in Valthe, vlakbij Emmen in Drenthe. Als live sneltekenaar tijdens meetings binnen uw bedrijf of congressen ben ik binnen een straal van ca.100 km vanaf Valthe in te schakelen.