Menu Close

Illustraties

Illustraties en cartoons

Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Het spreekt de verbeeldingskracht van mensen aan, waardoor de boodschap meer  gaat leven. Een illustratie ondersteunt de boodschap in het verhaal, doordat het letterlijk een plaatje bij het praatje geeft, de context schetst en het verhaal aantrekkelijk en leuk maakt, wat de leesbaarheid vergroot. De plaatjes bij uw verhaal geeft het stuk eigenheid en uitstraling.

Lange formele lappen tekst die ongelezen in de bureaula verdwijnen?  Beleidsteksten, informatieve teksten op websites waar snel doorheen wordt gescrold? Zorg dat uw tekst zich onderscheidt en aantrekkelijker leesbaar wordt, zodat u de aandacht van u lezer vasthoudt! Bij weinig tijd wordt de aandacht eerst getrokken naar aanprekende plaatjes die verduidelijken wat er verteld wordt.

Waarvoor kunnen illustraties gebruikt worden? Er zijn veel mogelijkheden om een illustratie te gebruiken voor uw boodschap. Zo kunnen deze heel goed ingezet worden voor verduidelijking bij:

Afhankelijk van de vraag maak ik een illustratie of cartoon om het verhaal kracht bij te zetten, te verduidelijken of luchtiger te maken. De illustratie geeft vaak een aspect van het verhaal dat verteld moet worden naar voren. In een cartoon wordt de boodschap vaak met humor uitgebeeld, al dan niet in combinatie met tekst/onderschrift.

Het helpt als u zelf al een beeld heeft wat de kern van de boodschap is die uitgebeeld moet worden.  Dat voorkomt dat er te veel tijd verloren gaat aan het zoeken naar de essentie. In een gesprek samen spreken we af wat u belangrijk vindt, wat de hoofdpunten zijn, zodat ik voldoende input heb om creatief beeld te geven aan de boodschap.

De tekenstijl die Ekster Visualisatie gebruikt is vaak een grappige, cartoonachtige stijl. Humor is een krachtig middel om een boodschap te laten landen. Simplistische tekeningen, al dan niet in kleur, maken je verhaal luchtig en laagdrempelig.